Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2012 21:00 - Ражда също толкова тъпаци, но е по-ефективно.
Автор: antidaskalo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1378 Коментари: 3 Гласове:
1



  Toва, което ражда също толкова тъпаци е образованието в САЩ. Като сравним българската статистика за неграмотност, която от няколко години е 50%, тя е равна с тази в САЩ. Това показва, че статистически нивото на грамотност е еднаква, но не може да съдим от тези данни за нивото на  реализация.
 
  Докато в  България ни губят времето с неща, които не ни интересуват. В САЩ, ако искаш учиш и напредваш, без да те занимават с излишни предмети, или ако не ти се занимава с училище, но искаш да го избуташ без да си създаваш проблеми -  изкарваш необходим брой кредити и не влизаш повече в часовете, има и трети вариант - да напуснеш училище, но той почти сигурно те вкарва в тези 50% неграмотни.

image

Но в крайна сметка техните ученици имат много по- голям шанс за реализация и много по-бързо ще имат шанса да се занимават с това, което им харесва да правят.  
 
  Знам, че ги бием на много от международните олимпиади, но какъв е смисъла след като моите съученици, които бият американчетата на тези олимпиади , ще отидат да работят в САЩ. Там ще обучат други американчета на своите знания и ще бият новите българчета на същите олимпиади.
 
  Да оставим въпроса с реализацията и да видим на какво учи децата американското училище.  Учи ги да спазват реда и да обичат страната си. Те знаят, че действаш ли против другите ще има последствие.  Докато в българските училища  те заплашват и накрая нищо не правят. Но и знаят, че трябва да се гордеят със страната си  и това им се пропагандира отвсякъде.
 
  Българите  сме по- умни от американците , но това е, защото по- често попадаме в ситуации , от които трябва да се измъкваме. Не живеем в уреден свят, но се стремим към него. 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - И се стремим към съвършенство !
20.05.2012 21:20
Което е добре ! :))))
цитирай
2. antidaskalo - И можем да работим здраво да го по...
22.05.2012 21:07
И можем да работим здраво да го постигнем , но все още нямаме волята.
цитирай
3. georgealeksandrov - Подкрепям изцяло
11.10.2023 11:57
американците като цяло са доста прости и зомбирани, концентрирани са върху собствената си история и вярват че Франция е по-малка от Тексас. Етническите и религиозните проблеми са им чужди.
Уви, те имат висок стандарт и "издърпват" мозъците на други народи. В България имаме успешни медалисти на олимпиада по физика, химия, математика...Страната не им предлага нищо, не се стреми да задържи кадрите. В САЩ има предлагат стартова заплата 5000 долара, всичко им е осигурено на тепсия, бърз растеж в кариерата. Трябва да започнем да мислим как да осигурим кадрите, за да ги задържим. Същата е работата в спорт - видяхте ли случая с Нергюл Селимова - момичето прослави България, а страната не е отделила 10 -15 000 лева за да плати квартирни и пътни разходи за два дена и да ѝ осигури треньор. Плувци, бегачи пр. не получават пари за лични треньори, за физиотерапевти, за лични лекари....после се сърдим че няма медали. Няма и да има. Образованието, спорт и пр. искат ИНВЕСТИЦИИ В ХОРАТА.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: antidaskalo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77475
Постинги: 19
Коментари: 117
Гласове: 29
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031